Tryk på billedet for at høre podcasten!


1. Den Grønne Frekvens

Har du endnu ikke fået lyttet til Den Grønne Studenterbevægelses podcast “Den Grønne Frekvens”, så skulle du tage at gøre det! Podcastgruppen gør dig klogere på klima- og biodiversitetskrisen, og stikker en finger i jorden i forhold til, hvordan det egentlig går. Samtidig så kommer du med om bag kulissen i bevægelsens aktivistiske arbejde, og bliver inspireret til, hvordan du selv kan deltage aktivt i bevægelsen uanset, hvad du kan byde ind med.



2. Karantæne-Katastrofe

“Karantæne-katastrofe” er Den Grønne Studenterbevægelses nyeste skud på stammen. Her stiller Frederik Bjørnbark fra bevægelsen skarpt på, hvordan vi, når coronakrisen er stilnet af, kan forvente at se en lang række andre kriser i fremtiden som følger af klimakrisen, samt hvordan disse vil komme til at påvirke os, hvis vi ikke handler nu!  




3. I Planetens Tjeneste

I P1-podcasten “I planetens tjeneste” bliver du taget med gennem den danske miljø- og klimaaktivismes historie. Podcasten skildrer bl.a. hvordan miljøbevægelsen NOAH startede ud med den vildeste aktion i 1969, og hvordan demonstrationerne “Atomkraft - nej tak” faktisk lykkedes med deres budskab. Desuden berøres det, hvordan aktivister kæmpede med næb og klør for at rykke klimadagsorden under COP15. Til slut sættes der skarpt på, hvordan børn og unge igen har rykket klimadagsorden op og frem i lyset.




4. Klimapodcasten: Den Grønne Løsning

Videnskaben har mange bud på, hvordan vi lykkes med den store, nødvendige omstilling af samfundet. I Informations podcast “Den Grønne Løsning” stiller de skarpt på nogle af de løsninger, som forskerne allerede har fundet og giver deres bud på, hvordan disse kan være med til at løse klimaudfordringen.   




5. Vildt Naturligt

Er du mere i humør til at blive klogere på alt det, der allerede rør sig ude i naturen, så vil jeg anbefale dig at høre P1-podcasten “Vildt naturligt”. Her fortæller biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen om alle de finurlige, skøre og fantastiske arter og fænomener som naturen rummer. Med en skarp formidling og en spøjs vinkel, gør de selv mos og larver til de mest interessant ting, du kan forestille dig! 



Indholdet i blogindlægget er et udtryk for skribentens egen holdning. Skribenten har ansvar for at fakta-tjekke.